НАЈЛЕПША ТЕХНИКА ШАРАЊА ЈАЈА: Вулкан јаја изгледају као уметничка дела, а припрема никад лакша, све што вам треба већ имате
Вулкан јаја нису толико позната, али уверени смо да ће вам се допасти - не само што је резултат предиван, већ је и ово идеална метода за забаву деце.

preentscreen/Instagram
Састојци:
- кувана јаја
- боја за колаче (не у гелу)
- сода бикарбона
- бело сирће
- вода
- четкице за фарбање
- мале посуде за једнократну употребу (или јефтини калуп за мафине)
Припрема:
У једној посудици помешајте 1/4 чаше (за јогурт) соде бикарбоне, 1 и по кашику воде и три до четири капи боје за колаче. Помешајте смесу тако да добијете пасту или густу течност. Ако је смеса превише густа додајте још мало воде.
Сваку боју замутите засебно у различитој посудици. Можете користити само основне боје попут црвене, зелене, плаве и жуте, а можете уврстити и розе, љубичасту, наранџасту... Избор је на вама!
Четкицом наносите жељене боје по јајету правећи неправилне облике. Када завршите са наношењем обојених пасти од соде, можете додати и кап, две боје за колаче директно из тубице на јаје - овде већ до изражаја долази лична креативност. Такође, ако желите једнобоја јаја, једноставно нанесите на њега само једну боју. Када сте завршили са шарањем прелијте јаје кашиком сирћета и уживајте у магији на делу!
Уверите се да сте сирћетом прелили цело јаје, бар на неколико секунди. Видећете како се са јаја спира вишак пасте, а она су предивно ишарана. Водите рачуна о количини сирћета - више од једне кашике довешће до реакције и преливања.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)