ПРЕУКУСНА ДОМАЋА МОЦАРЕЛА: Уз два састојка је направите код куће, одушевиће вас
Чувени италијански моцарела сир од сада можете направити и у свом дому, а потребна су вам само два састојка. Само је битно да набавите пуномасно млеко да би имала потребну масноћу. Приликом припремања омиљених специјалитета са њом такође ће се развлачити и имаће препознатљив укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 литре непастеризованог млека
- сирће
Припрема:
Млеко загрејте, али не треба да буде превише врело. Идеална температура је она у којој прст можете да држите у млеку, а да вас не опече. Додајте у млеко 4 кашичице сирћета, лагано мешајући без прекидања. Овај процес се одвија полако па будите стрпљиви и мешајте док млеко не почне да се одваја и ствара све веће грудвице. Покупите сир рукама, оцедите га и направите куглу, па га ставите у загрејану воду.
За то можете користити и течност осталу након прављења сира, мало је загрејте да буде врућа толико. У врућој води га држите око пет минута па исцедите рукама.
Потом га вратите, мало мешајте, исцедите и поновите тај поступак два до три пута. Након тога куглицу сира ставите у ледену воду на минуту, два. Савет је да у воду ставите коцкице леда да буде што хладнија. Извадите, оцедите па поновите и овај поступак два до три пута. Након овога сир је спреман за јело.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАТКА САЛАМА: Брзи колач од кекса који су правиле наше баке за посебне прилике
07. 05. 2024. у 07:00

ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено
04. 05. 2024. у 09:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)