СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу

Новости онлине

02. 05. 2024. у 15:00

Када припремате ролат са маком, за фил можете користити састојке по избору. Неизоставан сланиш, леп за око и укусан.

СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу

Foto: Рецепты от Мамули

Састојци:

  • јаја 6
  • брашна 6 кашика
  • киселе воде 3 кашике
  • млека 3 кашике
  • соли 1 кашичица
  • прашак за пециво 1
  • сремског сира 300 г
  • кисела павлака 1
  • шунке 250 г
  • киселих краставчића 200 г
  • сендвич сира у листићима 1 паковање
  • млевени мак 2 кашике

Припрема:

Умутити беланца са сољу у чврст снег, па, непрестано мутећи додавати једно по једно жуманце. Додати киселу воду и млеко, промешати, па кашиком сипати брашно помешано са прашком за пециво и маком и све добро измешати да нема грудвица. У плех од рерне величине 39x30 цм ставити папир за печење, сипати смесу, благо је протрести у плеху и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени С. Печену кору ставити на влажну крпу и уролати. Када се мало прохлади, премазати је претходно измешаним сиром и павлаком, преко ставити исецкану шунку и краставчиће, а преко тога сендвич сир у листићима. Увити ролат и оставити у фрижидер да се охлади (најбоље преко ноћи). 

(žena/blic)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом