СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
Када припремате ролат са маком, за фил можете користити састојке по избору. Неизоставан сланиш, леп за око и укусан.

Foto: Рецепты от Мамули
Састојци:
- јаја 6
- брашна 6 кашика
- киселе воде 3 кашике
- млека 3 кашике
- соли 1 кашичица
- прашак за пециво 1
- сремског сира 300 г
- кисела павлака 1
- шунке 250 г
- киселих краставчића 200 г
- сендвич сира у листићима 1 паковање
- млевени мак 2 кашике
Припрема:
Умутити беланца са сољу у чврст снег, па, непрестано мутећи додавати једно по једно жуманце. Додати киселу воду и млеко, промешати, па кашиком сипати брашно помешано са прашком за пециво и маком и све добро измешати да нема грудвица. У плех од рерне величине 39x30 цм ставити папир за печење, сипати смесу, благо је протрести у плеху и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени С. Печену кору ставити на влажну крпу и уролати. Када се мало прохлади, премазати је претходно измешаним сиром и павлаком, преко ставити исецкану шунку и краставчиће, а преко тога сендвич сир у листићима. Увити ролат и оставити у фрижидер да се охлади (најбоље преко ноћи).
(žena/blic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
31. 08. 2024. у 14:46

КИФЛИЦЕ МЕКАНЕ КАО ДУША: Два трика за пециво које ће вас одушевити
28. 04. 2024. у 07:00

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)