ПОСНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРВОМАЈСКИ УРАНАК: Ево шта уместо меса може да се нађе на вашем роштиљу
За многе људе, Први мај је симбол почетка топлијег времена, пролећа, али и прилика да се окупе са пријатељима и породицом у природи или дворишту како би уживали у роштиљу.

Foto: Shutterstock
Ако желите да свој роштиљ прилагодите посним јелима, постоји много фантастичних опција које ће задовољити и најизбирљивије укусе.
Ево неколико сјајних предлога за посни роштиљ:
Печурке на жару:
Маринирајте коцкице печурки у мешавини соја соса, маслиновог уља, лимуновог сока, белог лука и зачина по избору. Затим их нанижите на ражњиће и пеците на роштиљу док не постану златно смеђе.

Foto: Shutterstock
Поврће на жару:
Испробајте разноврсно поврће попут паприке, тиквица, патлиџана, шампињона и парадајза. Пресеците их на веће комаде, посолите, побиберите, премажите маслиновим уљем и пеците док не буду мекани и благо запечени.

Foto: Shutterstock
Веге бургери:
Направите укусне бургере од леблебија, црног лука, презли, зачина и умака од парадајза. Послужите их у пециву са салатом, киселим краставцима и веганским мајонезом.

Foto: Shutterstock
Посне кобасице:
Ови укусни роштиљски фаворити могу се пронаћи у посним варијантама, направљеним од соје, леблебија, или разних житарица и зачина. Послужите их уз сенф и свеже поврће.

Foto: Shutterstock
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00

ПОСНИ НАМАЗ ОД ПАСУЉА: Рецепт за кремасти, здрав намаз од намирнице коју сви воле
29. 04. 2024. у 09:00

МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00

РИБЉЕ ПЉЕСКАВИЦЕ: Посне и другачије, здрав ручак за целу породицу
18. 04. 2024. у 10:36

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)