ДОМАЋИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, а рецепт за његову припрему је врло једноставан

Новости онлине

28. 04. 2024. у 11:00

Када га будете направили, одушевићете се укусом јер је другачији него онај куповни.

ДОМАЋИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, а рецепт за његову припрему је врло једноставан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 коцка леда
  • 2 л пуномасног млека
  • 50 г киселе павлаке
  • 3-4 кашике пуномасног јогурта

Припрема:

Истрљајте коцку леда по дну лонца да спречите опекотине. Додајте млеко и павлаку и кувајте на лаганој ватри, док се око ивица не створе мехурићи, на 180 до 200 степени. Повремено мешајте док се загрева.

Скините лонац са рингле и оставите да се охлади до 110 до 120 степени. Потопите лонац у ледену воду и пустите да се охлади често мешајући млеко да се равномерно охлади.

Пребаците пола шоље млека у чинију и умутите са јогуртом док не постане глатко. Вратите ову мешавину у охлађени лонац и поклопите га. Лонац умотајте у велики пешкир и ставите га на топло попут рерне са упаљеним светлом.

Оставите јогурт да одстоји од шест до 12 сати, док не постане густ. Што дуже стоји, биће оштрији. Пребаците лонац у фрижидер и охладите још најмање четири сата, наставиће да се згушњава док се хлади.

Можете смесу из лонца преместити у други суд.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера

ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера

ВИШИ званичник у администрацији америчког председника Доналда Трампа рекао је да би састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског могао да се одржи у Мађарској, преноси Ројтерс.

19. 08. 2025. у 11:18

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду