ДОМАЋЕ БАДЕМОВО МЛЕКО: Одлична замена за право, сјајно иде уз колаче, кафе и посно је
Ако вам сметају производи животињског порекла, или сте веган или вегетаријанац или постите, ево решења. Биљно млеко може бити одлична замена. У наставку вам следи рецепт за млеко од бадема.
Састојци:
- 220 г сирових бадема (несланих, непечених)
- 940 мл воде
- ½ кашичице екстракта ваниле
- Мед, шећер или заслађивач по жељи
Припрема:
Ставите бадеме у воду да преноће. Ово потапање није неопходно али ће вам олакшати припрему бадемовог млека јер ће бадеми омекшати. Процедите бадеме. Онда их самељите у блендеру са 940 мл воде, додајте екстракт ваниле и наставите са блендањем док не добијете хомогену смесу. Можете да додате мед, шећер, или заслађивач по жељи. Затим процедите течност кроз густу газу и сипајте у стаклене тегле и чувајте у фрижидеру. Ако млеко чувате у фрижидеру, може вам трајати највише 7 дана.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници
ВЛАДА Црне Горе гласаће за Резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама (УН), али је спремна да подржи и друге резолуције које се тичу осуде злочина и геноцида на овим просторима, незванично сазнаје Портал РТЦГ у Влади.
09. 05. 2024. у 13:48
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)