ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ: Без уља, хрскаве и сласне

Новости онлине

09. 05. 2024. у 15:00

Испохујте тиквице, и то без пржења. Пеку се у рерни неких 15 минута, а овако припремљене тиквице једнако су укусне као и оне које су пржене у уљу.

ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ: Без уља, хрскаве и сласне

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 средње тиквице
  • 150 г пармезана
  • 150 г презли
  • 1 кашичица оригано
  • свеж босиљак

Припрема:

Тиквице исеците по жељи, па их посолите и оставите 15 минута да пусте воду. Затим их процедите и обришите убрусом. 

Помешајте пармезан, презле, оригано и сецкани босиљак. Све добро промешајте, па уваљајте тиквице. 

Тиквице поређајте у плех обложен пек-папиром и пеците у загрејаној рерни на 200 °С неких 15 минута.

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Легендарна Јелена Исинбајева се одрекла Путина, а сада је откривено - ово