ДИПФЕЈК ДЕТЕКТОРИ ПАЛИ НА ТЕСТУ: Истраживачи позивају на хитна побољшања
22. 03. 2025. у 10:23
НИЈЕДАН од 16 водећих детектора не може поуздано да идентификује лажне фотографије у стварном свету, открили су аустралијски и јужнокорејски истраживачи.
Повезане вести

СЕМ АЛТМАН ОТКРИО: Ово су 3 најгора могућа сценарија за развој вештачке интелигенције
ИЗВРШНИ директор компаније ОпенАИ - једне од водећих светских компанија за развој вештачке интелигенције - Сем Алтман, открио је шта га највише брине о развоју АИ технологије у будућности.
25. 07. 2025. у 01:33
Најновије из рубрике

ПРВИ ПУТ ВИЂЕНО: Астрономи запањени до сада невиђеном експлозијом супернове
УДАЉЕНА супернова је експлодирала као никада до сада, доводећи у питање научно разумевање смрти масивних звезда.
23. 08. 2025. у 01:35

ВЕЛИКО НАУЧНО ОТКРИЋЕ: Крављи зуб решава мистерију градње Стоунхенџа
НАЈНОВИЈЕ откриће добијено анализом зуба потврдило је да је крава пронађена у близини неолитског споменика Стоунхенџ потицала из Велса, што је додатно поткрепило теорије да је стока коришћена као главни начин за преношење огромних камених блокова коришћених за изградњу овог објекта.
23. 08. 2025. у 00:45

ЛИСТЕ "МЕСТА КОЈА МОРАМО ДА ВИДИМО" ИДУ У ЗАБОРАВ: Време је за путовања која имају другачији смисао
У ДОБА виралних туристичких трендова, наше листе жеља све више личе једна на другу - масовно се букира Рим, Венеција, Париз, Барселона. Ипак, ове популарне дестинације се томе супротстављају - локалци јасно бојкотују, инфраструктура постаје из дана у дан све више нарушена.
23. 08. 2025. у 00:33

"БЛИЗАНАЧКА ТЕЛЕПАТИЈА" ИЛИ НЕШТО ДРУГО? Ево шта наука каже о необичној вези између близанаца
ЈЕДАН од најпознатијих митова везаних за близанце је такозвана "близаначка телепатија", то јест веровање да близанци, посебно једнојајчани, могу на даљину да осете мисли, емоције или физичке сензације једно другог, без употребе пет чула.
23. 08. 2025. у 00:00

ЗАШТО ЧОКОЛАДА ИМА ТАКО ДОБАР УКУС: Научници објаснили
КАД загризете комадић чоколаде, можете да осетите њене различите укусе. Група научника је током истраживања установила да је контролисањем ферментације могуће створити „дизајнерске“ чоколаде са посебним укусима.
22. 08. 2025. у 23:22
Коментари (0)