ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО)
ПОГАЧА која је одлична за све прилике

Фото: YT принтскрин/Jelalejena Petrovic
Погача са љутим чварцима - састојци:
350 гр брашна
15 гр квасца
1 кашичица шећера
4 кашике маслиновог уља
мало соли
Погача са љутим чварцима - састојци за надев:

Фото: Бакина кухиња
100 гр сира коцкице
мало маслинки
5 кашика чварака заљућених
1 парадајз
50 гр шунке или суџука
оригано, крупна со, ким
1 жуманце
мало уља
Погача са љутим чварцима - припрема:
У млакој води растворити квасац и шећер па додати уље брашно со и замесити глатко тесто, покрити га и оставити га мало да одмори 30 минута.

Фото: Бакина кухиња
Развући рукама тесто без мешења величине плеха. Намазати тесто маслиновим уљем. Масним рукама направити рупе у тесту у ту убацити сецкан сир, кулен, маслинке, чварке.
Насећи рузмарина, а може мало и белог лука, завући веће комаде у тесто. Премазати жуманцетом и маслиновим уљем, посути ориганом крупном сољу и кимом.
Пећи на 200 степени око 35 минута, да лепо порумени. Врхунска... Добили сте фантастичну фокачу на бакин начин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00

НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца
01. 02. 2023. у 21:00

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)