ДОМАЋИ ИНТЕГРАЛН БАГЕТ СА СЕМЕНКАМА: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)
ИНТЕГРАЛНИ хлеб можете да направите и сами код куће

FOTO: Privatna arhiva
Ако сте љубитељ интегралног хлеба као што је багет па још са семенкама ево сјајног рецепта кога морате пробати и уживати у његовој хрскавој корици. Па да видимо како се прави...
Састојци за интегрални хлеб
- 300-350 мл млаке воде
- 15 г квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 350 г брашна белог
- 100 г интегралног пшеничног
- 50 г интегралног раженог
Припрема:
У воду измрвити квасац и убацити шећер и 2 кашике брашна и све добро измешати. Кад запени сипати у ванглу, убацити брашно и со и замесити тесто и обрадити га руком да постане глатко. Покрити да одмори око 40 мин.
Развући на сто и пресећи на 2 лоптице, а онда изваљати у дугачке ролнице дужине плеха.
Плех обложити пек папиром, па сваку ролницу ставити у плех, али мало згужвати папир као хармонику да се багет не додирује.
Покрити да одмори 30 мин. посећи накосо оштрим ножем. Четкицом водом премазати делове што нису сећене и посути обилно семенкама. Пећи око 50 мин да хле буде реш печен.. Уживајте у дивном звуку хрскавости кад се сече..
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)