ДОМАЋИ ИНТЕГРАЛН БАГЕТ СА СЕМЕНКАМА: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)
ИНТЕГРАЛНИ хлеб можете да направите и сами код куће

FOTO: Privatna arhiva
Ако сте љубитељ интегралног хлеба као што је багет па још са семенкама ево сјајног рецепта кога морате пробати и уживати у његовој хрскавој корици. Па да видимо како се прави...
Састојци за интегрални хлеб
- 300-350 мл млаке воде
- 15 г квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 350 г брашна белог
- 100 г интегралног пшеничног
- 50 г интегралног раженог
Припрема:
У воду измрвити квасац и убацити шећер и 2 кашике брашна и све добро измешати. Кад запени сипати у ванглу, убацити брашно и со и замесити тесто и обрадити га руком да постане глатко. Покрити да одмори око 40 мин.
Развући на сто и пресећи на 2 лоптице, а онда изваљати у дугачке ролнице дужине плеха.
Плех обложити пек папиром, па сваку ролницу ставити у плех, али мало згужвати папир као хармонику да се багет не додирује.
Покрити да одмори 30 мин. посећи накосо оштрим ножем. Четкицом водом премазати делове што нису сећене и посути обилно семенкама. Пећи око 50 мин да хле буде реш печен.. Уживајте у дивном звуку хрскавости кад се сече..
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)