ДОМАЋИ ИНТЕГРАЛН БАГЕТ СА СЕМЕНКАМА: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)
ИНТЕГРАЛНИ хлеб можете да направите и сами код куће
Ако сте љубитељ интегралног хлеба као што је багет па још са семенкама ево сјајног рецепта кога морате пробати и уживати у његовој хрскавој корици. Па да видимо како се прави...
Састојци за интегрални хлеб
- 300-350 мл млаке воде
- 15 г квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 350 г брашна белог
- 100 г интегралног пшеничног
- 50 г интегралног раженог
Припрема:
У воду измрвити квасац и убацити шећер и 2 кашике брашна и све добро измешати. Кад запени сипати у ванглу, убацити брашно и со и замесити тесто и обрадити га руком да постане глатко. Покрити да одмори око 40 мин.
Развући на сто и пресећи на 2 лоптице, а онда изваљати у дугачке ролнице дужине плеха.
Плех обложити пек папиром, па сваку ролницу ставити у плех, али мало згужвати папир као хармонику да се багет не додирује.
Покрити да одмори 30 мин. посећи накосо оштрим ножем. Четкицом водом премазати делове што нису сећене и посути обилно семенкама. Пећи око 50 мин да хле буде реш печен.. Уживајте у дивном звуку хрскавости кад се сече..
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)