СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ: Направите спиралну варијанту - са киселим млеком и сиром (ВИДЕО)
КИФЛИЦЕ су одлично решење за госте

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Кифлице се не праве тешко, иако многима овај рецепт изгледа компликовано.
Састојци за домаће кифлице
- 15 г квасца
- 200 г киселог млека
- 50 мл млека
- 50 мл воде
- 30 мл маслиновог уља
- 400-450 г брашна
- 200 г сира
- 1 јаје
- 1 жуманце, сусам
- мало шећера и соли
Припрема:
У млако млеко растопити квасац, додати пола кашичице шећера, па кад запени додати воду и кисело млеко и уље и јаје.
Додавати полако брашно да се добије мекше тесто. Додати и мало соли. Тесто дорадити добро да буде глатко, па га покрити да одмори 30 мин.
Тесто развити на побрашњивен сто и развити га танко и исећи на правоугаонике. Исећи га по вертикали, не до краја, а у горњи део ставити комаде сира и увити у ролницу.
Ређати у плех који сте обложили пек-папиром. Покрити да одмори па премазати жуманцетом и мало уљем и посути семенкама.
Пећи на 200 степени око 30 минута. Печено мало покрити и служити за доручак, ужину или вечеру.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)