СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ: Направите спиралну варијанту - са киселим млеком и сиром (ВИДЕО)
КИФЛИЦЕ су одлично решење за госте

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Кифлице се не праве тешко, иако многима овај рецепт изгледа компликовано.
Састојци за домаће кифлице
- 15 г квасца
- 200 г киселог млека
- 50 мл млека
- 50 мл воде
- 30 мл маслиновог уља
- 400-450 г брашна
- 200 г сира
- 1 јаје
- 1 жуманце, сусам
- мало шећера и соли
Припрема:
У млако млеко растопити квасац, додати пола кашичице шећера, па кад запени додати воду и кисело млеко и уље и јаје.
Додавати полако брашно да се добије мекше тесто. Додати и мало соли. Тесто дорадити добро да буде глатко, па га покрити да одмори 30 мин.
Тесто развити на побрашњивен сто и развити га танко и исећи на правоугаонике. Исећи га по вертикали, не до краја, а у горњи део ставити комаде сира и увити у ролницу.
Ређати у плех који сте обложили пек-папиром. Покрити да одмори па премазати жуманцетом и мало уљем и посути семенкама.
Пећи на 200 степени око 30 минута. Печено мало покрити и служити за доручак, ужину или вечеру.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)