ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Направите укусну посластицу са циметом, сувим грожђем и орасима ( ВИДЕО)

Novosti online

09. 03. 2023. у 12:00

ИДЕАЛНО за период поста

ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Направите укусну посластицу са циметом, сувим грожђем и орасима ( ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ - потребно је:

-200 мл киселе воде

-шоља брашна од 200 г
-1 кашичица цимета
-200 г чоколаде посне
-1/2 тегле џема од кајсија или неког другог
-1 прашак за пециво
-50 мл уља
-50 г сецканих ораха
-100 г сувог грожђа

FOTO: Privatna arhiva

 

ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ - припрема:

У чинију сипати воду, додати уље, 6-7 кашика џема, па жицом изједначити. Додати брашно са прашком за пециво, цимет, сецкане орахе и суво грожђе. Све добро изједначити.

Плех добро подмазати уљем и посути брашном и излити пола смесе и изравнати. Пећи на 180 степени око 10 минута да се мало запече. 100 г чоколаде омекшати па измешати са џемом.

Извадити колач па га прелити чоколадом и џемом и вратити на тренутак, 2-3 мин. Поново га извадити и сипати остатак теста. Лепо поравнати и ставити да се пече још 40 мин. Печен колач прелити глазуром чоколаде. Добро охладити, па сећи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.

01. 06. 2024. у 13:24

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

РУСИЈА ИЗНЕНАЂЕНА: Дејан Станковић преузео Спартак, али оно што су тада урадили поједини запослени у клубу - све је запањило