УМЕСТО ДА КУПУЈЕТЕ, НАПРАВИТЕ ДОМАЋУ ПОГАЧУ: Додајте један производ за још лепши укус (ВИДЕО)
ПОГАЧА коју могу да направе и почетници у кухињи

FOTO: Privatna arhiva
Уместо куповног хлеба можете да направите домаћу погачу која ће ици уз сваки оброк.
Састојци за домаћу погачу са павлаком
- 500-550 г брашна
- 300 мл млека
- 4-5 кашика уља
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 1 јаје + 1 жуманце
- 3 кашике киселе павлаке
- сусам, ким
Припрема:
Растопити квасац у млеку, додати шећер, брашно, со, уље и замесити мекше тесто. Покрити да одмори пола сата, па тесто поделити на 4 дела.
Развити сваки део, а онда премазати павлаком и увити у танку ролницу.
Спојити по две, па уплести кику и увити у круг. Наставити са увијањем и с другом киком и ставити у плех који сте обложили пек папиром.
Покрити да одмори, па је премазати жуманцетом, посути сусамом, кимом и пећи на 180 степени Ц око 45 мин.
Фантастичног укуса, мекана као душа. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети - из првог пута
22. 02. 2023. у 22:00

КРЕМАСТИ РИЖОТО МИЛАНЕЗЕ: Брзо и укусно јело идеално за лагани ручак (РЕЦЕПТ)
19. 02. 2023. у 12:30

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)