УМЕСТО ДА КУПУЈЕТЕ, НАПРАВИТЕ ДОМАЋУ ПОГАЧУ: Додајте један производ за још лепши укус (ВИДЕО)
ПОГАЧА коју могу да направе и почетници у кухињи

FOTO: Privatna arhiva
Уместо куповног хлеба можете да направите домаћу погачу која ће ици уз сваки оброк.
Састојци за домаћу погачу са павлаком
- 500-550 г брашна
- 300 мл млека
- 4-5 кашика уља
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 1 јаје + 1 жуманце
- 3 кашике киселе павлаке
- сусам, ким
Припрема:
Растопити квасац у млеку, додати шећер, брашно, со, уље и замесити мекше тесто. Покрити да одмори пола сата, па тесто поделити на 4 дела.
Развити сваки део, а онда премазати павлаком и увити у танку ролницу.
Спојити по две, па уплести кику и увити у круг. Наставити са увијањем и с другом киком и ставити у плех који сте обложили пек папиром.
Покрити да одмори, па је премазати жуманцетом, посути сусамом, кимом и пећи на 180 степени Ц око 45 мин.
Фантастичног укуса, мекана као душа. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети - из првог пута
22. 02. 2023. у 22:00

КРЕМАСТИ РИЖОТО МИЛАНЕЗЕ: Брзо и укусно јело идеално за лагани ручак (РЕЦЕПТ)
19. 02. 2023. у 12:30

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)