УМЕСТО ДА КУПУЈЕТЕ, НАПРАВИТЕ ДОМАЋУ ПОГАЧУ: Додајте један производ за још лепши укус (ВИДЕО)

ПОГАЧА коју могу да направе и почетници у кухињи

УМЕСТО ДА КУПУЈЕТЕ, НАПРАВИТЕ ДОМАЋУ ПОГАЧУ: Додајте један производ за још лепши укус (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Уместо куповног хлеба можете да направите домаћу погачу која ће ици уз сваки оброк.

Састојци за домаћу погачу са павлаком

  • 500-550 г брашна
  • 300 мл млека
  • 4-5 кашика уља
  • 20 г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 1 јаје + 1 жуманце
  • 3 кашике киселе павлаке
  • сусам, ким

Припрема:

Растопити квасац у млеку, додати шећер, брашно, со, уље и замесити мекше тесто. Покрити да одмори пола сата, па тесто поделити на 4 дела.

Развити сваки део, а онда премазати павлаком и увити у танку ролницу.

Спојити по две, па уплести кику и увити у круг. Наставити са увијањем и с другом киком и ставити у плех који сте обложили пек папиром.

Покрити да одмори, па је премазати жуманцетом, посути сусамом, кимом и пећи на 180 степени Ц око 45 мин.

Фантастичног укуса, мекана као душа. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)

ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.

17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

РУСИЈА ШОКИРАНА ОНИМ ШТО ЈЕ УРАДИО ДЕЈАН СТАНКОВИЋ: Ово нико није очекивао! (ВИДЕО)