САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром, за добро јутро (ВИДЕО)
САВРШЕН избор за топли доручак који ће све освојити
Уколико немате идеју шта бисте припремили за доручак, ево сјајне идеје.
МЕКАНЕ ЛЕПИЊЕ СА КРОМПИРОМ - Потребно је:
200 мл киселог млека
100 мл слатког млека
15 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
1 јаје и 1 жуманце
3 кромпира
50 гр сира
1/2 кашичице алеве паприке
мало бибера
мања веза першуновог листа
сусам за посипање
МЕКАНЕ ЛЕПИЊЕ СА КРОМПИРОМ - Припрема:
Кромпир ољуштити и скувати. Изгњечити га па додати сир, алеву, бибер, со и све миксером изједначити.
Квасац растопити у млаком млеку са шећером, па кад запени сипати у ванглицу, додати кисело млеко, јаје, брашно, со и замесити глатко мекше тесто. Оставити да порасте.
Поделити на две лопте, сваку лопту рукама растањити, па у сваку убацити кромпир и рукама затворити тесто, окренути и истањити рукама. Покрити да порасте, премазати жуманцетом и са мало уља.
Оставити да порасте 15 минута у тепсији. Избости виљушком, исећи маказама на средини као крстић и посути сусамом.
Пећи на 180 степени око 30 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНИ ОБРОК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ БЕЗ ХЛЕБА: Данас правимо пуњени кромпир (ФОТО/ВИДЕО)
27. 02. 2023. у 08:25
РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45
НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 13:05
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)