ЗАПОЧНИТЕ РУЧАК НА ЗДРАВ НАЧИН: Домаћа супа са пилећим крилцима и пенастим кнедлама (ВИДЕО)
ДОМАЋА супа се спрема брже и лакше него што многи мисле

Foto: Bakina kuhinja
Спремите топлу и укусну супицу за породични ручак.
Потребно је:
- 600 г пилећих крилаца
- 2 шаргарепе
- мањи целер
- 1 пакнат
- 1 мала главица црног лука
- 5-6 кашика гриза
- 1 веће јаје
- мало уља
- соли, бибера, першуна лист
Припрема:
У шерпу нарендати пола шаргарепе, па је мало пропржити, сипати воду око 3 л. Додати крилца, све остало поврће и кувато око 50 мин.
Пола сата пре него што се супа скува, разбити јаје, одвојити беланце, посолити, па га добро умутити виљушком или миксером, па додати жуманце и полако промешати.
Додати 5-6 кашика гриза и полако окретати шпатулом и мешати. Изравнати, и оставити бар 30 мин да гриз набубри. Малу кашичицу умочити у супу и захватити мало гриза и спуштати у супу.
Поклопити и оставити 2 мин. лагано да ври. Додати першунов лист, со бибер. Искључити. Врхунска!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОД САМО ТРИ САСТОЈКА: Старинска и јефтина посластица коју воле све генерације
28. 02. 2023. у 11:00

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети - из првог пута
22. 02. 2023. у 22:00

КРЕМАСТИ РИЖОТО МИЛАНЕЗЕ: Брзо и укусно јело идеално за лагани ручак (РЕЦЕПТ)
19. 02. 2023. у 12:30

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)