НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

02. 03. 2023. у 14:30

ЛЕПО и укусно

НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

ПОСНИ ПАСУЉ СА ПИНЂУРОМ (ИЛИ АЈВАРОМ) - потребно је:

500 гр крупног пасуља

2 главице лука
ловоров лист
зрно бибера, мало
3 чена белог лука
1 кашика пинђура или ајвара
уље
со, бибер
першунов лист

Фото: Бакина кухиња

 

ПОСНИ ПАСУЉ СА ПИНЂУРОМ - како се прави:

Пасуљ добро опрати, па прокувати у мало воде. Бацити прву воду, па опет мало опрати у хладној води и налити воду. Додати ловоров лист, зрно бибера  и једну главицу ситно сецканог лука.

Покрити и кувати на лаганој ватри да се пасуљ скува, а да се не распадне. Благо варјачом промешати. У тигањ улити уља и насецкан црни лук, па га пропржити.

Додати брашно и сецкан бели лук и пржити да зарумени. Додати млевену црвену и туцану паприку као и млевеног бибера. На крају убацити кашику пинђура или ајвара. Пробати па на крају посолити.

Пустити пар минута да ври па ставити сецкан першунов лист. Наш пасуљ је готов. Фантастичног укуса. Пријатно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТАЗЕ КОСМЕТА - ЂАКОВИЦА: Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи... (ВИДЕО)

"СТАЗЕ КОСМЕТА" - ЂАКОВИЦА: "Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи..." (ВИДЕО)

ЕКИПА "Новости" боравила је на Косову и Метохији крајем јануара ове године, где смо забележили ексклузиван документарни материјал. Серијал "Стазе Космета" обухвата седам епизода, које доносе упечатљиве људске приче из Ђаковице, Штрпца, планинских села Брезовице и Шар планине, Велике Хоче, Ораховца, Призрена и села у близини Косовске Митровице.

22. 05. 2025. у 19:00

Коментари (2)

СТРАШАН ЖРЕБ ЗА РОЛАН ГАРОС! Ево ко с ким игра на гренд слем турниру у Паризу