СЛАДОКУСЦИ, ПРЕПУСТИТЕ СЕ: Данас правимо сочни, чоколадни колач са воћем (ВИДЕО)

08. 03. 2023. у 16:15

СВИ који воле слаткише, једноставно му не могу одолети.

СЛАДОКУСЦИ, ПРЕПУСТИТЕ СЕ: Данас правимо сочни, чоколадни колач са воћем (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ВОЋЕМ - потребно је:

3 јаја

70 гр маслаца
200 гр вишања или трешања
50 гр сецканих ораха
50 гр коцкица чоколаде
мало цимета
100 гр брашна
1/2 прашка за пециво
100 гр шећера
50 гр сувог грожђа

Фото: Бакина кухиња

 

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ВОЋЕМ - припрема:

Суво грожђе ставити у раствор рума. Јаја умутити, додати брашно и прашак за пециво, отопљен маслац, сецкане орахе,  коцкице чоколаде, мало цимета и суво грожђе.

Све добро изједначити и сипати у подмазан плех или обложен пек папиром.

Одозго поређати вишње или трешње и разбацати још неке чоколадне ромбоиде или слично.

Пећи на 190 степени око 40 мин. Колач охлађен сећи. Сјајан је сочан, чоколадан, врхунски...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВАЈ ЧОВЕК ИЗ МУП-А ДАВАО ЛАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЗВУЧНОМ ТОПУ: Вучић открио како је у последњи час спречен државни удар 15. марта

ОВАЈ ЧОВЕК ИЗ МУП-А ДАВАО ЛАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЗВУЧНОМ ТОПУ: Вучић открио како је у последњи час спречен државни удар 15. марта

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је синоћ гостујући у емисији "Хит Твит" да у последњих 11 месеци није искључиво проблем био у новцу споља или изнутра, већ у томе што су све наше вредности нападнуте, али и све државне институције које су, како је истакао, разорене.

06. 10. 2025. у 09:46

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.

02. 10. 2025. у 10:47

Коментари (0)