ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
ИНТЕРЕСАНТАН колач који није тако чест на менију

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Овај колач нема састојак који неко не би могао да воли.
Потребно је:
- 2 веће јабуке
- 50 г сувог грожђа
- корица лимуна
- 3 јаја
- 3 кашике брашна
- 1 кашика гриза
- 2 кашичице меда
- 3 кашике уља
- 3 кашике шећера
Припрема:
Јабуке ољуштити и исећи на кришке. Тепсију подмазати уљем и мало премазати медом. Кришке поређати у круг тепсије вел. 22 цм пречника.
Јаја умутити са шећером, додати брашно и гриз, суво грожђе, корицу лимуна и уље.
Све изједначити и сипати на јабуке, поравнати. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин.
Прохлађен сећи и сладити се. Колач тако сочан, мирисан, прелеп попут коха.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15

СВЕ МИРИШЕ НА НАРАНЏУ: Сјајан колач, једноставан и тако сочан (ВИДЕО)
07. 03. 2023. у 11:36

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)