ВРЕДИ ПРОБАТИ: Данас припремамо домаћу саламу шункарицу (ФОТО/ВИДЕО)
ДЕКОРАТИВНО, а преукусно!

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic
Рецепт за домаћу саламу шункарицу који је укусан и здрав.
Салама шункарица - састојци:
600 гр свињске коленице
300 гр од свињке плећке
200 гр шунке
1 главица црног лука
зрна бибера
со, ловоров лист
по жељи 2 јаја
пластична флаша
1/2 кесице желатина (5 гр)
1 главица белог лука
Салама шункарица - припрема:
У лонац ставити да се кува месо. Додати главицу лука, ловоров лист, зрно бибер и соли по жељи. Кад се месо скува и остане мало течности месо исећи на крупне делове, па у њега убацити издробљен бели лук. Све добро измешати.
Флаши исећи горњи део, па месо послагати у округлу или четвртасту флашу. У течност још топлу растворити желатин и сипати у флашу. Добро протрести да течност падне на дно. Течност треба благо да покрије месо.

Фото: Приватна архива
Покрити флашу кесом (може од замрзивача) и ставити у фрижидер до сутрадан, бар 12 сати да се стегне.
Маказама исећи флашу и пажљиво извадити саламу и оштрим ножем сећи парчад по жељи. Ја сам у средину ставила и кувана јаја. Предобар укус деркоративно и може да стоји у фрижидеру пар дана. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15

УКУС КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ: Ловачке шницле преливене белим вином (ВИДЕО)
07. 03. 2023. у 21:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)