УКУС КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ: Ловачке шницле преливене белим вином (ВИДЕО)

Novosti online

07. 03. 2023. у 21:00

ОДЛИЧАН предлог за недељни ручак

УКУС КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ: Ловачке шницле преливене белим вином (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ ПРЕЛИВЕНЕ БЕЛИМ ВИНОМ - потребно је: 

3 шницле по избору

200 гр шампињона
200 мл белог вина
300 мл воде (по потреби још мало)
2 кашике брашна
3 чена белог лука
бибера
соли
першунов лист
уље

Фото: Бакина кухиња

 

ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ ПРЕЛИВЕНЕ БЕЛИМ ВИНОМ - припрема:

Месо излупати између фолије, па га у уљу пржити лагано око 20 мин. Извадити, а у то уље убацити брашно и издробљен бели лук. 

Пржити да порумени, па улити 200 мл белог вина и 200 мл воде. Убацити сецкане шампињоне, додати соли бибера и вратити шницле у тигањ да се крчкају са шампињонима. Поклопити.

Крчкати на тихој ватри да уври сос, али и да не остане јако густ.  

Пред крај додати сецкани першун. Уживајте у прелепом укусу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације