ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА МЛЕКОМ И СИРОМ: Прилог без којег не можете да замислите ниједан оброк

Новости онлине

19. 05. 2024. у 07:00

Кромпир и месо су комбинација коју сви воле. Сада направите кромпир из рерне са млеком и послужите са месом или салатом.

ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА МЛЕКОМ И СИРОМ: Прилог без којег не можете да замислите ниједан оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г кромпира 
  • 3 чена белог лука 
  • 2 кашике брашна 
  • 800 мл млека 
  • 90 г маслаца 
  • 150 г тврдог сира 

Припрема:

Скувајте кромпир у сланој води. Кад се охлади, исеците их на колутове. Распоредите их у плех, по потреби посолите. Загрејте путер и уље, па додајте исецкани бели лук и мало пропржите. Затим додајте брашно, пржите 1 минут и сипајте млеко. Кувајте 2-3 минута на тихој ватри. Посолите, побиберите и додајте црвену паприку. На крају додајте и рендани сир (100 г). Припремљени фил прелијте преко кромпира. Поспите са око 50 г ренданог сира. Пеците у загрејаној рерни на 190° С неких 20 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

Како се рај на земљи ПРЕТВОРИО У ПРАВИ ПАКАО