МОСКВА ШНИТ: Посластица за сва времена и све прилике
Не постоји особа која није чула или пробала најпознатију београдску торту - Москва шнит - а можете лако да је направите и код куће.
Састојци:
- 10 беланаца
- 10 кашика шећера
- 10 кашика млевених бадема
- 2 кашике брашна
- 4 пети бер кекса
За фил:
- 10 жуманаца
- 10 кашика шећера
- 250 мл млека
- 250 г путера
- 1 кашика брашна
- 2 кесице ванилин шећера
- 250 мл слатке павлаке
Још:
- 3-4 кивија
- 1 кг јагода
- 200 г лешника
- 500 мл слатке павлаке
Припрема:
Беланца (5 беланаца) кратко умутите, па постепено додајте шећер (5 кашика) и мутите док не добијете чврст шне. Лагано умешајте бадеме (5 кашика), млевени петибер (2 комада) и брашно (1 кашика), па добијену смесу сипајте у плех обложен пек папиром и поравнајте. Од исте количине састојака испеците још једну кору. Умутите жуманца са шећером и ванилин шећером, па пар минута кувајте на пари, уз непрестано мешање. Затим сипајте млеко и брашно и брзо промешајте. Кувајте док се смеса не згусне. Сипајте фил у неку посуду, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. У охлађени фил додајте путер собне температуре који сте претходно умутили. Затим додајте и умућену слатку павлаку, па сједините миксером. Кору премажите филом, па поређајте сецкане јагоде. Затим поспите млевеним лешником, па премажите још фила. Ставите другу кору, па премажите фил, а онда поређајте исекцан киви. Опет поспите млевеним лешницима и премажите филом. Поређајте сецкане јагоде и киви, па поспите млевене лешнике. Целу торту премажите умућеном слатком павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00
ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36
ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)