КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
Мекане кифлице можете да направите без превише муке и труда, а обавезно их напуните сиром, сланином и младим луком јер су невероватно укусне.
Састојци:
- 20 г квасца
- 2 кашичице шећера
- 1/2 л топлог млека
- 1 кг брашна
- 2 кашичице соли
- 1 чаша уља
За пуњење:
- 250 г фета сира
- 150 г сланине
- 2 везе младог лука
За премазивање:
- 1 јаје
- сусам или ким
- 200 г путера
Припрема:
У шерпи измрвите фета сир, па додајте сецкани млади лук, као и сецкану пропржену сланину. Све лепо сједините. У шерпи загрејте млеко, али немојте да сачекате да прокључа. Треба да буде топло. Затим га сипајте у посуду и додајте шећер, као и мрвљени квасац. Добро промешајте и покријте провидном фолијом, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим постепено додајте просејано брашно, со и сипајте уље. Умесите мекано тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких сат времена. Након тога поделите тесто на 5 делова, па обликујте лоптице. Узмите једну лоптицу и развуците у облику круга. Остале лоптице покријте крпом. Затим исеците троуглове и нафилујте сиром са сланином и младим луком. Уролајте и поређајте на плех који сте обложили пек папиром. Премажите умућеним јајетом, па поспите сусамом или кимом. На сваку кифлицу ставите парче путера и пеците у загрејаној рерни на 250°С неких 20 минута, па извадите и оставите да упију путер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)
У НАПАДУ украјинских дронова на Русију током ноћи запалио се резервоар за гас у Казању у Републици Татарстан и дошло је до проблема у водоснабдевању у граду Енгелс у Саратовској области, а није било повређених, саопштили су званичници.
14. 01. 2025. у 09:17
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)