НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)
МАЛО другачија погача од оних на које смо навикли
КЛУПКО ПОГАЧА - потребно је:
400 мл воде
1 кашичица шећера
580-600 гр брашна
соли, мало уља
сусам
КЛУПКО ПОГАЧА - припрема:
У млаку воду измрвити квасац, додати шећер, па кад квасац запени додати мало уља, брашно, со и замесити глатко тесто. Покрити да порасте, па га истрести на сто који сте мало премазали уљем. Поделити на четири дела и сваки део увити у лопту и оставити још мало да се одмара.
Сваку лопту развити танко, премазати мало уљем и исећи на узане траке. Сваку траку увити у ваљак и ређати на сто.
Увијати ваљак око прстију, као кад мотате клупко. Задњу лопту развити и премазати уљем и посути сусамом и кимом. Исећи као и претходне и увити одозго преко увијених трака и формирати велико клупко.
Оставити га у плеху и покрити. Премазати уљем и пећи на 180 степени 50 минута. Покрити врућу погачу крпом да мало омекне. Фина, декоративна, мирисна и мекана погача. Уживајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 15:00
ПРВА ПО УКУСУ И КВАЛИТЕТУ: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)
09. 03. 2023. у 21:00
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)