МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

06. 02. 2023. у 15:00

ТОЛИКО је укусна, да ћете желети парче више

МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

САСТОЈЦИ - Млечна погача:

20 гр квасца

1 кашичица шећера и мало соли
400 мл млека
2 јаја
50 гр растопљено маслаца
још мало маслаца за премазивање
700 гр брашна
сусам

жуманце

Припрема - Млечна погача:

Растопити квасац са шећером па сипати у ванглицу. Додати  јаја, растопљен маслац, млеко, брашно и со, и замесити глатко тесто које одмара 30 мин на собној температури.

Тесто развући на сто, па поделити на два- три дела. 

Оклагијом развући у правоугаоник, мало премазати маслацем и увити у ролат, па исећи мале ролате. Тепсију  24 цм премазати уљем и ређати ролатиће у круг и средину. 

Покрити да надође око 20 мин. Премазати жуманцетом и посути семенкама.  Пећи на 180 степени око 45 мин. Покрити крпом  и оставити 15 мин. па извадити из плеха.

Уживајте...

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)