ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс
СВИЊСКИ котлети са пиреом од пасуља и јабукама је савршена комбинација свињетине, јабуке и жалфије, која је готова за само 30 минута.
Састојци:
- 300 г прокеља, исеченог и преполовљеног
- 2 јабуке, очишћене од језгра и исечене на коцкице
- Прелијте маслиновим уљем
- 800 г пасуља
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица мисо пасте
- ½ кашичице јабуковог сирћета
- 4 дебело исечена свињска котлета
- 3 гранчице жалфије, убраних листова
Припрема:
За свињске котлете са пиреом од пасуља и јабукама прво загрејте рерну на 170ºС. Ставите прокељ и јабуке на плех и прелијте их са мало уља. Пеците 15 минута.
У међувремену пасуљ сипајте у шерпу. Нарендајте бели лук у тигањ и додајте мисо, па динстајте 6 минута. Умутите штапним блендером док смеса не постане глатка, а затим пробајте и зачините сољу, бибером и сирћетом. Држите топло на веома лаганој ватри.
Зачините свињетину са обе стране са доста соли и бибера. Ставите велики тигањ на средњу ватру и пеците док маст са котлета не испари и постане хрскава (око 5 минута). Окрените котлете на њихове равне стране и пеците неколико минута са сваке стране (користите други тигањ ако нема довољно места). Пребаците котлете у плех и пеците у рерни још 5 минута (требаће им минут или два мање ако су танки). Оставите да одстоје на топлом месту 5 минута пре сервирања.
У тигању ће још бити мало истопљене свињске масти – испржите листове жалфије док не постану хрскави. Котлете (одсеците кост и по жељи послужите на кришке) послужите са пиреом од пасуља, печеном јабуком и прокељом. Завршите хрскавим листовима жалфије. Уживајте у свињским котлетима са пиреом од пасуља и јабукама.
(стварукуса/мондо)
БОНУС ВИДЕО:
ТРЕНИНГ ПОЖЕЉАН И У ПОЗНИМ ГОДИНАМА: Генетске предиспозиције утичу на изглед
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)