ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс
СВИЊСКИ котлети са пиреом од пасуља и јабукама је савршена комбинација свињетине, јабуке и жалфије, која је готова за само 30 минута.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г прокеља, исеченог и преполовљеног
- 2 јабуке, очишћене од језгра и исечене на коцкице
- Прелијте маслиновим уљем
- 800 г пасуља
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица мисо пасте
- ½ кашичице јабуковог сирћета
- 4 дебело исечена свињска котлета
- 3 гранчице жалфије, убраних листова
Припрема:
За свињске котлете са пиреом од пасуља и јабукама прво загрејте рерну на 170ºС. Ставите прокељ и јабуке на плех и прелијте их са мало уља. Пеците 15 минута.
У међувремену пасуљ сипајте у шерпу. Нарендајте бели лук у тигањ и додајте мисо, па динстајте 6 минута. Умутите штапним блендером док смеса не постане глатка, а затим пробајте и зачините сољу, бибером и сирћетом. Држите топло на веома лаганој ватри.
Зачините свињетину са обе стране са доста соли и бибера. Ставите велики тигањ на средњу ватру и пеците док маст са котлета не испари и постане хрскава (око 5 минута). Окрените котлете на њихове равне стране и пеците неколико минута са сваке стране (користите други тигањ ако нема довољно места). Пребаците котлете у плех и пеците у рерни још 5 минута (требаће им минут или два мање ако су танки). Оставите да одстоје на топлом месту 5 минута пре сервирања.
У тигању ће још бити мало истопљене свињске масти – испржите листове жалфије док не постану хрскави. Котлете (одсеците кост и по жељи послужите на кришке) послужите са пиреом од пасуља, печеном јабуком и прокељом. Завршите хрскавим листовима жалфије. Уживајте у свињским котлетима са пиреом од пасуља и јабукама.
(стварукуса/мондо)
БОНУС ВИДЕО:
ТРЕНИНГ ПОЖЕЉАН И У ПОЗНИМ ГОДИНАМА: Генетске предиспозиције утичу на изглед
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)