ПОТАЖ ОД ЦВЕКЛЕ: Лако се прави, укусна је и јача имунитет

Новости онлине

10. 05. 2024. у 16:00

Потаж од цвекле изузетно је здрав, а потребно вам је свега неколико састојака. Ниједно поврће нема толику количину витамина и минерала као цвекла, који изузетно повољно утичу на целокупан организам. Иако се на нашој трпези најчешће конзумира као зимница, далеко је здравија и кориснија да се једе свежа.

ПОТАЖ ОД ЦВЕКЛЕ: Лако се прави, укусна је и јача имунитет

Foto: Shutterstock

 Састојци:

  • 1 кг цвекле
  • 400 г густог јогурта
  • сок од једног лимуна
  • со, бибер
  • мало сецканог першуна

Припрема:

Цвеклу добро оперите, огулите кору и исеците на крупније коцке. Кувајте је у води у којој сте додали прстохват соли, око пола сата или док не омекша у потпуности. Када је кувана оставите да се охлади, убацит је у блендер, додајте со, бибер, јогурт и сок од једног лимуна, па измиксајте док не добијете компактну смесу. Уколико је превише густо додајте још јогурта или млаке воде. Преручите у шерпу, додајте још зачина уколико има потребе и одозго поспите са мало свежег першуна или додајте кашику павлаке. Потаж од цвекле је одличан и када се скроз охлади, те га можете чувати у фрижидеру и то 3 дана.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)