ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)

Novosti online

23. 03. 2023. у 21:00

КОЛАЧ ТОРТА коју су правиле наше баке фантастична је посластица

ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Уколико сте у потрази за новим рецептима имамо једну стару посластицу коју ће волети сви укућани.

Потребно је:

За бисквит:

  • 150 г шећера (може мање)
  • 100 г маслаца
  • 150 г млевених ораха
  • 50 г брашна
  • 4 беланца

За жути део потребно:

  • 4 жуманца
  • 100 г шећера у праху
  • 2 ванилин шећера

За крем је потребно:

  • 100 мл млека
  • 1 кашика шећера
  • 50 г маслаца
  • 100 г чоколаде
  • 2 ванилин шећера (треба 100 г шећера)
  • 100 г млевених ораха

Припрема:

Одвојити жуманца у два суда, па умутити омекшан маслац са шећером. Затим додати млевене орахе и брашно.

На крају убацити умућена беланца и измешати. Пећи на 180 степени Ц око 15 мин. Миксером умутити жуманца са шећером, па кад бисквит буде пола печен извадити и прелити жуманцима и вратити у рерну на још сат времена на 100 степени Ц.

Скувати млеко, додати шећер, а потом убацити чоколаду, маслац и млевене орахе. Кад је колач печен распоредити преко жутог дела колача.

Посути сецканим и млевеним орасима. Потпуно охлађен сећи у облику полумесецеа.

Уживајте у прелепој колач торти, која се топи у устима.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!