ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)
КОЛАЧ ТОРТА коју су правиле наше баке фантастична је посластица

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Уколико сте у потрази за новим рецептима имамо једну стару посластицу коју ће волети сви укућани.
Потребно је:
За бисквит:
- 150 г шећера (може мање)
- 100 г маслаца
- 150 г млевених ораха
- 50 г брашна
- 4 беланца
За жути део потребно:
- 4 жуманца
- 100 г шећера у праху
- 2 ванилин шећера
За крем је потребно:
- 100 мл млека
- 1 кашика шећера
- 50 г маслаца
- 100 г чоколаде
- 2 ванилин шећера (треба 100 г шећера)
- 100 г млевених ораха
Припрема:
Одвојити жуманца у два суда, па умутити омекшан маслац са шећером. Затим додати млевене орахе и брашно.
На крају убацити умућена беланца и измешати. Пећи на 180 степени Ц око 15 мин. Миксером умутити жуманца са шећером, па кад бисквит буде пола печен извадити и прелити жуманцима и вратити у рерну на још сат времена на 100 степени Ц.
Скувати млеко, додати шећер, а потом убацити чоколаду, маслац и млевене орахе. Кад је колач печен распоредити преко жутог дела колача.
Посути сецканим и млевеним орасима. Потпуно охлађен сећи у облику полумесецеа.
Уживајте у прелепој колач торти, која се топи у устима.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)