РЕЦЕПТ ЗА НАЈТРАЖЕНИЈУ ЧОРБУ: Данашњи ручак - ништа лакше (ВИДЕО)
ЧОРБА са пилетином и поврћем
Пилећа чорба - Састојци:
600 г пилећег меса
1 главица црног лука
1 корен целера и лишћа
пашканат
бамија или шака грашка
мало бибера, соли
ловоров лист по жељи
1 жуманце
2 кашике киселе павлаке
1 кашичица брашна
по жељи суви зачин
першунов лист
мало уља
Пилећа чорба - Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан лук, додати сецкану шаргарепу и остало сецкано поврће. Кад се мало издинста додати месо. Додати мало бибера у зрну, по жељи ловоров лист. Кувати месо да омекша.
Кувано месо извадити решеткастом кашиком и одвојити од костију. У чинију ставити жуманце, додати павлаку и брашно. Добро измутити жицом.
Убацити једну кутлачу чорбе и жицом измешати. Додати још једну кутлачу супе и измешати, а затим убацити у чорбу.
Пустити да чорба избаци два-три кључа, додати соли, бибера, першуновог листа. Наша бегова чорба је готова. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 15:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)