АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)
ЗА све љубитеље јабука
Потребно је:
- 3 јајета
- 3 кашике шећера
- 4 јабуке
- 2 кашике брашна
- 100 г млевених ораха
- 50 г сувог грожђа
- корица лимуна
- 30 мл уља
Припрема:
Јабуке ољуштити и извадити средину. У плех 35x25 посути на дну мало шећера, једно три кашике. Јабуке напунити млевеним орасима и поређати на шећер. Пећи на 200 степени око 40 минута.
Умутити јаја, додати брашно и две кашике млевених ораха, корицу лимуна и суво грожђе као и мало уља. Све изједначити. Ставити на печене јабуке па вратити још 20 минута да се колач допече.
Печен колач охладити па изврнути на послужавник тако да јабуке буду одозго. На охлађен колач додати шлаг или умућену слатку павлаку.
Вратити у фрижидер неколико сати.
Препоручујемо
ОД САМО ТРИ САСТОЈКА: Старинска и јефтина посластица коју воле све генерације
28. 02. 2023. у 11:00
РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45
ШТА ЈЕ РУСКИ ПЛАН “Н”: Украјина би могла да остане без неколико важних области уколико Москва успе (ВИДЕО)
ЊИХОВ примарни циљ је заштита руских пограничних региона, као што је Белгород, али секундарни циљеви су заузимање Харкова, Сумија и Дњепропетровска.
26. 04. 2024. у 20:00 >> 07:55
ОВО ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ У НИШУ НЕУТРАЛИСАО ТОНУ ТЕШКУ АВИО-БОМБУ СА 430 КГ ЕКСПЛОЗИВА: То исто је радио 2011. у Крагујевцу и 2013. на Дорћолу
АКО игде постоји "вага" за мерење снаге људског духа, колико ли би на њеној скали тежила она коју има деминер Михаило Маринковић (48), из Панчева, припадник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије? Колико би на њен тас стало његове одважности, сталожености, потпуне концентрације..., у тренутку док је, минуле недеље у Нишу, сам прилазио неексплодираној авио-бомби тешкој 1.000 килограма која носи 430 килограма експлозива, заосталој из НАТО агресије?
27. 04. 2024. у 07:00
ЉУДИ СЕ ЧУДЕ: Жика прима ОГРОМНУ пензију - "службеник три пута проверавао, није могао да верује"
"ТАЈНА је у томе што је мене покојни Александар Тијанић научио да то тако радим..."
26. 04. 2024. у 22:32
Коментари (0)