СУСАМ САЛАТА: Савршен додатак баш сваком ручку

Новости онлине

27. 04. 2024. у 13:00

Кремасте салате већина кућа прави за већа славља или празнике, а поред руске, многима је омиљена сусам салата. Можете је служити уз разноврсно пециво, месо, уз све што волите јер као додатак иде одлично за шта год да се одлучите.

СУСАМ САЛАТА: Савршен додатак баш сваком ручку

Foto: Jutjub/Принтскрин/Микина кухиња

Састојци:

  • 500 г ситног сира
  • 100 г сусама, или по укусу
  • 130 г кукуруза шећерца, маринираног
  • 3-5 киселих краставчића
  • 100 г шунке, шункарице или нечег сличног
  • 1 пуна кашика павлаке ( може и више )
  • 50 г мајонеза
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Прво пропржити сусам на сувом тигању (пазите да не загори). Помешати сир, исецкане краставце, шунку и кукуруз па све измешати. Посолити и побиберити, додати павлаку и мајонез па све добро промешати.

На крају додати охлађен сусам и све сјединити. Покријте алу фолијом и охладите у фрижидеру.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СИ АПЛАУДИРАО ВУЧИЋУ: Ове моћне речи председника Србије одушевиле најмоћнијег човека света (ВИДЕО)