ЗАПОЧНИТЕ РУЧАК НА ЗДРАВ НАЧИН: Домаћа супа са пилећим крилцима и пенастим кнедлама (ВИДЕО)
ДОМАЋА супа се спрема брже и лакше него што многи мисле
Спремите топлу и укусну супицу за породични ручак.
Потребно је:
- 600 г пилећих крилаца
- 2 шаргарепе
- мањи целер
- 1 пакнат
- 1 мала главица црног лука
- 5-6 кашика гриза
- 1 веће јаје
- мало уља
- соли, бибера, першуна лист
Припрема:
У шерпу нарендати пола шаргарепе, па је мало пропржити, сипати воду око 3 л. Додати крилца, све остало поврће и кувато око 50 мин.
Пола сата пре него што се супа скува, разбити јаје, одвојити беланце, посолити, па га добро умутити виљушком или миксером, па додати жуманце и полако промешати.
Додати 5-6 кашика гриза и полако окретати шпатулом и мешати. Изравнати, и оставити бар 30 мин да гриз набубри. Малу кашичицу умочити у супу и захватити мало гриза и спуштати у супу.
Поклопити и оставити 2 мин. лагано да ври. Додати першунов лист, со бибер. Искључити. Врхунска!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОД САМО ТРИ САСТОЈКА: Старинска и јефтина посластица коју воле све генерације
28. 02. 2023. у 11:00
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети - из првог пута
22. 02. 2023. у 22:00
КРЕМАСТИ РИЖОТО МИЛАНЕЗЕ: Брзо и укусно јело идеално за лагани ручак (РЕЦЕПТ)
19. 02. 2023. у 12:30
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)