БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт
Ми вам доносимо фантастичан рецепт помоћу којег можете да направите оригинални пилећи гирос код куће и то баш лако и брзо.

Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува
Није вам потребно кулинарско искуство како бисте успели да направите ово познато јело, а сигурни смо да ћете уживати у укусу.
Састојци:
- 1 кг белог меса
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица оригана
- 1/2 лимуна
- 1/2 кашичице млевеног кумина
- 1/2 шоље грчког јогурта
- 2 кашике маслиновог уља
Припрема:
Исеците месо на тање шницле, па ставите у неку посуду. Сипајте сок од лимуна, маслиново уље, јогурт, млевени бели лук, со, бибер, оригано и кумин. Све добро промешајте.
У тигањ ставите кромпир са љуском који сте добро опрали. У њега ставите штапић за ражњић, па преко поређајте месо и прелијте остатком маринаде.
Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута. Повремено отворите рерну и прелијте гирос течношћу из тигања.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.
21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)
БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.
21. 02. 2025. у 13:38

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"
БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.
22. 02. 2025. у 12:26
Коментари (0)