БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт

Новости онлине

27. 04. 2024. у 11:00

Ми вам доносимо фантастичан рецепт помоћу којег можете да направите оригинални пилећи гирос код куће и то баш лако и брзо.

БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт

Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува

Није вам потребно кулинарско искуство како бисте успели да направите ово познато јело, а сигурни смо да ћете уживати у укусу.

Састојци:

  • 1 кг белог меса
  • 1 кашичица соли 
  • 1/2 кашичице бибера 
  • 2 чена белог лука 
  • 1 кашичица оригана 
  • 1/2 лимуна
  • 1/2 кашичице млевеног кумина
  • 1/2 шоље грчког јогурта
  • 2 кашике маслиновог уља

Припрема:  

Исеците месо на тање шницле, па ставите у неку посуду. Сипајте сок од лимуна, маслиново уље, јогурт, млевени бели лук, со, бибер, оригано и кумин. Све добро промешајте. 

У тигањ ставите кромпир са љуском који сте добро опрали. У њега ставите штапић за ражњић, па преко поређајте месо и прелијте остатком маринаде. 

Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута. Повремено отворите рерну и прелијте гирос течношћу из тигања. 

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

КАМЕРА КОЈА И ДАЉЕ ДИКТИРА ПРАВИЛА ИГРЕ – Хуаwеи Пура 80 Про