ПРОЈА СА МЕДОМ И ПУТЕРОМ: Премазана слатким преливом, неодољивог укуса
Када једном пробате проју са медом и путером пожелећете чешће да је спремате. Док је врућа, премазује се слатким преливом, а сваки залогај се топи у устима.

Фото: Приватна архива
Састојци:
- 1 шоља белог брашна
- 1 шоља кукурузног брашна
- прстохват соли
- 1/4 шоље шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- 115 г отопљеног путера
- 2 кашике биљног уља
- 2 јаја
- 1 шоља јогурта
- 1/4 шоље меда
- За прелив:
- 1/3 шоље путера
- прстохват соли
- 2 кашике меда
Припрема:
У чини помешајте кукурузно и бело брашно, со и прашак за пециво, па помешајте састојке за проју. Убаците шећер, па поново промешајте. У јогурт убаците мед, уље, отопљен путер и јаја, па добро умутите. Постепено додајте смесу са јогуртом и јајима у суве састојке за проју, па добро умутите жицом. Излијте смесу у ватросталну посуду, па пеците проју на 220°С око 25-30 минута. У чинију убаците путер, прстохват соли и кашику меда, па миксајте 4 минута. Потом додајте остатак меда и умиксајте. Врелу проју премажите слатким преливом.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕВЕРОВАТНО МЕКАНО, МИНИ БАВАРСКО ПЕЦИВО: Прво се кува, па тек онда пече (ВИДЕО)
20. 12. 2023. у 11:00

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)