ЗАПЕЧЕНИ ПРОКЕЉ СА СЛАНИНОМ И КРОМПИРОМ: Ручак на брзину који ће вас одушевити

Новости онлине

27. 04. 2024. у 09:00

Кад немате припремљен ручак, а то мора да буде што пре, онда је овај рецепт права ствар за вас. За мање од сат, укључујући и печење, можете направити одличан ручак за целу породицу.

ЗАПЕЧЕНИ ПРОКЕЉ СА СЛАНИНОМ И КРОМПИРОМ: Ручак на брзину који ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 кришке сланине
  • 400 г прокеља
  • 400 г кромпира
  • 2 кашике презли
  • 2 кашике пармезана
  • 50 мл млека
  • 2 чена белог лука
  • со, бибер                                                                                                                                     

Припрема:

Помешајте млеко, павлаку и бели лук, па зачините сољу и бибером. На тефлону без масноће пропржите сланину и додајте кељ. Четвртином кромпира прекријте дно ватросталне посуде, преко ставите трећину сланине и прокеља, па поновите поступак. Помешајте пармезан и презле. Прелијте смесу с млеком преко кромпира и поспите мешавином с презлама. Пеците 45 минута на 180 степени. 

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОВЛАЧИ СЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИДА 19: Може да изазове ретке и опасне нуспојаве

ПОВЛАЧИ СЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИДА 19: "Може да изазове ретке и опасне нуспојаве"

БРИТАНСКО-шведска фармацеутска компанија Астразенека саопштила је да повлачи своју вакцину против ковида 19 неколико месеци након што је на лондонском суду признала да ова вакцина може да изазове ретке и опасне нуспојаве.

08. 05. 2024. у 08:41

МАКРОНУ СЕ ОВЕ РЕЧИ НЕЋЕ ДОПАСТИ: Бићете збрисани са лица земље ако пошаљете трупе у Украјину...

МАКРОНУ СЕ ОВЕ РЕЧИ НЕЋЕ ДОПАСТИ: "Бићете збрисани са лица земље ако пошаљете трупе у Украјину..."

АКО Француска буде послала трупе у Украјину, Русија ће их уништити и погодити француске циљеве у Румунији, рекао је бивши обавештајац Војске САД Скот Ритер током интервјуа за Јутјуб канал "Џаџинг фридом".

08. 05. 2024. у 08:29

Коментари (0)

КАКО ДА ЗАЧИНИТЕ БРАК? Радмила је брачни терапеут и ове савете треба да послушате (ВИДЕО)