САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА уз кафицу и дружење: Једноставан мирисни колач са чоколадом (ВИДЕО)
КАДА вам дође комшиница на кафу, понудите је овим изванредним колачем

Фото: Бакина кухиња
МИРИСНИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ - састојци:
4 крупнија или 5 мањих јаја
2 чаше шећера Фото: Бакина кухиња
1 чаша јогурта (200 мл)
2 чаше оштрог брашна (чаше су од јогурта 200 гр)
100 гр сувог грожђа
50 мл уља
рибана корица 1 лимуна или наранџе
1/2 прашак за пециво
МИРИСНИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ - за шарање:
2 кашике јогурта
50 гр отопљене чоколаде
МИРИСНИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ - припрема:
Умутити јаја, додати уље, брашно са прашком за пециво просејано, јогурт . суво грожђе корицу лимуна и наранџе и све добро изједначити.
Плех обложити пек папиром (22-24цм). Чоколаду истопити са мало уља, па додати у њу 2 кашике јогурта и мало умућеног теста око 1/3 и све изједначити.
Сипати део светлог теста, па кашиком прошарати чоколаду. Одозго светли, па чоколаду и завршити светли део. Штапићем до дна још мало прошарати.
Пећи на 190 степени око 50-60 мин. Одозго може глазура чоколаде или прах шећер. Потпуно охлађен сећи. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00

ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)
16. 03. 2023. у 09:00

СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00

АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 15:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)