БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)
Данас нам бака даје одличан савет како да будете практичне у кухињи

Foto: Bakina kuhinja
ВИШЕНАМЕНСКО ТЕСТО - потребно је
300 мл млека
50 гр маслаца
15 гр квасца
2 жуманца
550 гр брашна
соли мало
корица лимуна

Foto: Bakina kuhinja
ВИШЕНАМЕНСКО ТЕСТО - припрема
Замесити тесто од наведених састојака па оставити да одмори око 30 мин. покривено. Вадити од теста куглице 50 гр величине, па их у рукама обликовати у лоптице и стављати у послужавник на пек папир облик квадрата.
Покрити да одморе око 30 мин. Дршку од варјаче умочити у уље и бушити сваку крофну по средини. Пржити на тихом и дубоком уљу.

Foto: Bakina kuhinja
Мени је остало теста, па сам направила кифлице. Тесто развући оклагијом у што већи круг, па га исећи на троуглове и увити у кифле.
Покрити да одстоје и пећи на 200 степени 30 мин.
Пријатно!
Препоручујемо

САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00

ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)
16. 03. 2023. у 09:00

СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00

НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 15:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (0)