РЕЦЕПТ ЗА МУСАКУ СА СЛАНИНИЦОМ: Јело које сте у детињству обожавали, а волите га и данас (ФОТО/ВИДЕО)
ЕВО КАКО да препремите одлично гурманско јело за целу породицу

Фото: Приватна архива
Присетите се укуса који ће вас вратити у детињство.
Мусака са сланином - састојци:
350 гр млевеног меса
1 главица црног лука
150 гр суве сланинице
3 јаја
уље
бибер
со
црвена млевена паприка
500 гр кромпира
200 гр киселе павлаке
2 јаја
50 мл млека
першунов лист
Мусака са сланином - припрема:
На уљу пропржити део сланине на коцкице, па кад се истопи ту убацити сецкан лук и продинстати. Додати млевено месо, па издинастати.
Скинути са ватре додати соли, бибер, паприку и 1 јаје. Умутити посебно јаја, додати павлаку и млеко, па изједначити. Кромпир очистити, па исећи на танке кругове, посолити, побиберти и додати мало црвене паприке.

Фото: Приватна архива
Тепсију 30x25 цм премазати уљем. На дно поређати сав кромпир, па га поравнати. Преко кромпира додати месо изравнати, а преко меса умућена павлака.
Нарендати мало качкаваља, сецканог першуна и поређати насечену суву сланину. Пећи на 220 степени Ц око 50-60 мин.
Препоручујемо

ГРИЗ, СУВО ГРОЖЂЕ И ОРАСИ: Идеалан колач за средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)
22. 03. 2023. у 17:00

БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)
23. 03. 2023. у 18:00

УМРО СРПСКИ ПЕВАЧ: Прославио се у познатом такмичењу
ДАНАС је преминуо певач Бранислав Банда, чувени поштар из такмичења „Никад није касно“.
21. 05. 2025. у 16:24

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)
РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).
18. 05. 2025. у 09:54

ДАЛИБОР ЈЕ НАЈВИШИ ЧОВЕК У СРБИЈИ: Стопало му дуго скоро пола метра, а ево колико је он висок (ФОТО/ВИДЕО)
НАЈВИШИ човека Србије Далибор Мицић постаје све познатије име света филма и маркетинга.
20. 05. 2025. у 13:28
Коментари (0)