РЕЦЕПТ ЗА МУСАКУ СА СЛАНИНИЦОМ: Јело које сте у детињству обожавали, а волите га и данас (ФОТО/ВИДЕО)
ЕВО КАКО да препремите одлично гурманско јело за целу породицу

Фото: Приватна архива
Присетите се укуса који ће вас вратити у детињство.
Мусака са сланином - састојци:
350 гр млевеног меса
1 главица црног лука
150 гр суве сланинице
3 јаја
уље
бибер
со
црвена млевена паприка
500 гр кромпира
200 гр киселе павлаке
2 јаја
50 мл млека
першунов лист
Мусака са сланином - припрема:
На уљу пропржити део сланине на коцкице, па кад се истопи ту убацити сецкан лук и продинстати. Додати млевено месо, па издинастати.
Скинути са ватре додати соли, бибер, паприку и 1 јаје. Умутити посебно јаја, додати павлаку и млеко, па изједначити. Кромпир очистити, па исећи на танке кругове, посолити, побиберти и додати мало црвене паприке.

Фото: Приватна архива
Тепсију 30x25 цм премазати уљем. На дно поређати сав кромпир, па га поравнати. Преко кромпира додати месо изравнати, а преко меса умућена павлака.
Нарендати мало качкаваља, сецканог першуна и поређати насечену суву сланину. Пећи на 220 степени Ц око 50-60 мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ГРИЗ, СУВО ГРОЖЂЕ И ОРАСИ: Идеалан колач за средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)
22. 03. 2023. у 17:00

БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)
23. 03. 2023. у 18:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)