ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако

Novosti online

03. 04. 2023. у 21:00

КУГЛОФ са пистаћима и чоколадом се припрема сат времена, а неопходно је само набавити модлу за колач.

ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако

Foto: Shutterstock

Уколико немате округлу модлу, сипајте смесу у плех.

Потребно је:

  • 130 г чоколаде за кување
  • 160 г шећера
  • 120 г маргарина или маслаца
  • 6 јаја
  • 40 г шећера у праху
  • 130 г брашна
  • 100 г кандираног воћа (брусница, ананас)
  • 50 г очишћених пистаћа
  • 150 г млечне чоколаде
  • кесица прашка за пециво

На пари отопите чоколаду за кување, заједно са маргарином (маслацом) и шећером. Затим скините посуду са шпорета и умутите у њој жуманца и прашак за пециво, да маса буде фина, пенаста. Одвојено умутите беланца у чврст снег и додајте шећер у праху, а затим и брашно.

Лагано, мешајући ручно, сједините обе смесе и додајте кандирано воће. Силиконски калуп премажите маргарином и у њега сипајте припремљену смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута.

Колач извадите из калупа тек када се охлади и преко њега прелијте отопљену млечну чоколаду. Ситно исецкане пистаће поспите преко мекане чоколаде и ставите у фрижидер да се мало стегне.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ИСПРОБАЈТЕ ИКЕА КРЕАТИВ: Уз помоћ вештачке интелигенције и 3Д технологије креирајте свој идеални животни простор