ПРЕМА БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Колач са јабукама (ВИДЕО)
КОЛАЧ који ће вам се сигурно свидети

Foto: Bakina kuhinja
КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - потребно је:
3 јаја
2 кашике какаа
1 кашичица цимета
1 прашак за пециво
3 пуне кашике брашна
1 пуна кашика гриза
50 гр сувог грожђа
50 мл уља
3 јабуке

Foto: Bakina kuhinja
КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - припрема:
Јабуке ољуштити и исећи на коцке .Умутити јаја додати брашно и гриз просејан са прашком за пециво. Додати уље суво грожђе, цимет, просејан какао и све добро изједначити.
Плех округли 22 -24 цм подмазати уљем и посути брашном. Сипати једну половину теста па поређати пола јабука. Преко сипати остатак теста изравнати и поређати остатак јабука па их притиснути прстима на доле.

Foto: Bakina kuhinja
Јабуке мало премазати уљем и посути шећером. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Прохлађено посути прах шећорм и сећи сасвим охлађен.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)