ПРЕМА БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Колач са јабукама (ВИДЕО)
КОЛАЧ који ће вам се сигурно свидети
КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - потребно је:
3 јаја
2 кашике какаа
1 кашичица цимета
1 прашак за пециво
3 пуне кашике брашна
1 пуна кашика гриза
50 гр сувог грожђа
50 мл уља
3 јабуке
КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - припрема:
Јабуке ољуштити и исећи на коцке .Умутити јаја додати брашно и гриз просејан са прашком за пециво. Додати уље суво грожђе, цимет, просејан какао и све добро изједначити.
Плех округли 22 -24 цм подмазати уљем и посути брашном. Сипати једну половину теста па поређати пола јабука. Преко сипати остатак теста изравнати и поређати остатак јабука па их притиснути прстима на доле.
Јабуке мало премазати уљем и посути шећером. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Прохлађено посути прах шећорм и сећи сасвим охлађен.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)