СЈАЈАН ДЕСЕРТ ЗА ПРАЗНИКЕ БЕЗ ПЕЧЕЊА: Готов за 20 минута (ВИДЕО)
ПРИПРЕМИТЕ СЕ за најукуснији колач који ћете пробати

Foto: Bakina kuhinja
Данас вам представљамо Бакин рецепт који ћете за кратко време припремити за ускршњу трпезу, а веровали или не готов је за свега 20ак минута, а при том се не пече.
Потребно је:
- 150 г млевеног кекса
- 100 г млевених ораха
- 100 г отопљеног маслаца
- 100 г сувог грожђа потопљеног у рум
- 100 г желе бомбона
- 2 кашике млека или сока
- 200 мл слатке павлаке
- 100 г киселе павлаке
- 1 кесица желатина
- орах за посипање или чоколада
- 500 г јагода или другог воћа (малина купина банана) и тд.
Припрема:
У ванглицу сипати кекс млевен, додати орах, суво грожђе сецкано желе бомбоне. Сипати отопљен масац и 2 кашике сока или млека. Све добро изједначити. Обложити плех мањи мој је 20x 20 цм и истрести састав и добром кашиком притиснути до дна да се изједначи .
Оставити у замрзивачу 30 мин. За то време умутити слатку павлаку са киселом павлаком. Желатин отопити по упуству па у танком млазу додавати шлагу.
Водити рачуна да се павлака не умути превише и згрудва се. Поређату за пола цм шлага па поређати густо јагоде. Истрести остатак шлага и изравнати. Одозго може глазура од чиколаде ја сам овога пута ставила млевене орахе.
Ставити у фрижидер да преноћи као сладоле сјаног укуса воћма мирисна без шећера. Можете додати шећер по укусу и уживање може да почне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)