ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)
РЕЦЕПТ за мусаку са тиквицама која се припрема брзо и једноставно

Foto: Bakina kuhinja
Потребно је:
- 2 веће тиквице
- 350-400 г млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 2 јаја
- 200 г киселе павлаке
- 100 мл млека
- 4 кашике ренданог качкаваља
- мало суве сланине (није обавеза)
- со..бибер
- црвена млевена паприка
- 3 чена белог лука
Припрема:
Тиквице огулити и исећи на тање листиче. Посолити и оставити 15 мин. па оцедити течност. Месо испржити на главици црног лука коју сте исецкали и мало уља. Додати сецкан бели лук, со бибер, паприку може и мало љуте туцане паприке по жељи. Све изједначити.
Подмазати плех 35x25 цм. Поређати на дно пола тиквица. па истрести преко њих целокупно месо и пректити другом половином тиквица. Јаја разбити, додати павлаку, млеко и рендан качкаваљ. Све добро измешати, па прелити тиквице.
По жељи при врху поређати листиће суве сланине. Пећи на 220 степени Ц око сат времена. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА ОД КРОМПИРА ПРЕМА БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Идеална за доручак, вечеру или ужину (ВИДЕО)
22. 05. 2023. у 17:55 >> 14:57

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)