ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Novosti online

28. 05. 2023. у 12:00

РЕЦЕПТ за мусаку са тиквицама која се припрема брзо и једноставно

ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Потребно је:

  • 2 веће тиквице
  • 350-400 г млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 2 јаја
  • 200 г киселе павлаке
  • 100 мл млека
  • 4 кашике ренданог качкаваља
  • мало суве сланине (није обавеза)
  • со..бибер
  • црвена млевена паприка
  • 3 чена белог лука

Припрема:

Тиквице огулити и исећи на тање листиче. Посолити и оставити 15 мин. па оцедити течност. Месо испржити на главици црног лука коју сте исецкали и мало уља. Додати сецкан бели лук, со бибер, паприку може и мало љуте туцане паприке по жељи. Све изједначити.

Подмазати плех 35x25 цм. Поређати на дно пола тиквица. па истрести преко њих целокупно месо и пректити другом половином тиквица. Јаја разбити, додати павлаку, млеко и рендан качкаваљ. Све добро измешати, па прелити тиквице.

По жељи при врху поређати листиће суве сланине. Пећи на 220 степени Ц око сат времена. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПЉУВАЊЕ, ПА КАО КАЈАЊЕ: Албански репрезентативац се пере након вређања Срба на ЕУРО 2024