УКУСНЕ ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
ТРАДИЦИОНАЛНО војвођанско јело које никога не оставља равнодушним.

Foto: Bakina kuhinja
Састојци:
- 1 кг кромпира
- 500 г брашна
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
Припрема:
1) Скувати кромпир у љусци, очистити га и испасирати. У охлађен, испасиран кромпир додати брашно и јаје. Посолити.
2) Замесити тесто и по потреби додати још брашна док се кромпир тесто не лепи за руке.
3) Тестро кидати рукама и правити кнедлице ваљкастог облика дужине око 5 цм. Рукама обликовати тесто да добије облик шуфнудли.
4) Шуфнудле кувати у сланој кипућој води док не испливају на површину посуде.
5) За то време на уљу пропржити презле (биће укусније ако уместо презли користите мрвице старог хлеба).
6) Готове шуфнудле прелити презлама и шећером.
Пријатно!
Препоручујемо

КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)
22. 06. 2023. у 22:56

УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ ОД ПАУЧИНА ТЕСТА: Слано пециво које ће укућани обожавати
15. 06. 2023. у 16:55

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)