РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)
МЕКОМ ПЕЦИВУ не може одолети нико, а данашњи рецепт из Бакине кухиње пробудиће сва чула.
Одлична алтернатива за доручак или вечеру, а ево шта вам је свенеопходно од састојака.
Потребно је:
- 300 мл. млека
- 550-600 брашна
- 15 гр квасца
- 1 јаје
- 3 кашике уља
- 1 кашика маслаца
- 1 кашичице шећера
- 200 гр сира
- 1 кашика киселе павлаке
- 100 гр шунке
Припрема:
У млако млеко измрвити квасац додати шећер додати јаје брашно и уље и замесити мекше тесто и покрити да порасте.
У чинију издробити сир додати кашику павлаке па изједначити. Тесто развити 2 цм дебљине па га благо премазати маслацем пресавити као лиснато тесто па развити тесто пола цм дебљине.
Сећи квадрате 10 цм величине. У средину ставити надев сира и мало шунке. Спојити врхове теста на средину.
Премазати жуманцетом и посути сусамом. пећи на 180 степени Ц око 25- 30 минута да лепо порумене.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСНЕ ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
24. 06. 2023. у 07:00
КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)
22. 06. 2023. у 22:56
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)