РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Правимо питу са јабукама

БАКИН рецепт за питу са јабукама!

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Правимо питу са јабукама

Foto: Bakina kuhinja

Потребно је за тесто:

  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • корица лимуна
  • 70 мл уља
  • 150 гр брашна
  • 50 гр гриза
  • 1 прашак за пециво

За надев:

  • 1 кг мекших јабука
  • мало цимета
  • 100 гр сувог грожђа
  • шећер по жељи за јабуке

Припрема:

Јабуке огулити, па их изрендати, пошећерити и измешати. Оставити да отпусте сок 15 мин, па их ставите у цедиљку да се оцеде.

Додати цимет и суво грожђе. Јаја умутити са шећером додати брашно и гриз са прашком за пециво просејано. Убацити корицу лимуна, уље и све изједначити. Плех 22 цм округли обложити пек папиром, па сипати пола теста и распоредити кашиком, а затим надев јабука.

Прекрити остатком теста и поравнати. Пећи на 200 степени 50 - 60 мин. Пред крај покрити. Посути прах шећером са ванилин шећером Сећи охлађен.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

ИСТОРИЈСКА КРАЂА НА ПОМОЛУ?! Никола Јокић није могао ни да сања да ће ово да му се догоди!