РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Правимо питу са јабукама
БАКИН рецепт за питу са јабукама!
Потребно је за тесто:
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- корица лимуна
- 70 мл уља
- 150 гр брашна
- 50 гр гриза
- 1 прашак за пециво
За надев:
- 1 кг мекших јабука
- мало цимета
- 100 гр сувог грожђа
- шећер по жељи за јабуке
Припрема:
Јабуке огулити, па их изрендати, пошећерити и измешати. Оставити да отпусте сок 15 мин, па их ставите у цедиљку да се оцеде.
Додати цимет и суво грожђе. Јаја умутити са шећером додати брашно и гриз са прашком за пециво просејано. Убацити корицу лимуна, уље и све изједначити. Плех 22 цм округли обложити пек папиром, па сипати пола теста и распоредити кашиком, а затим надев јабука.
Прекрити остатком теста и поравнати. Пећи на 200 степени 50 - 60 мин. Пред крај покрити. Посути прах шећером са ванилин шећером Сећи охлађен.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ДАНА – бакини уштипци готови за 10 мин, одличан предлог за доручак
11. 07. 2023. у 12:00
РЕЦЕПТ ЗА ДИЈЕТАЛНИ ХЛЕБ: Потребна су само три састојка (ВИДЕО)
10. 07. 2023. у 07:50
МЕКАНИ КРОАСАНИ ЗА ДОРУЧАК: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)
06. 07. 2023. у 21:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)