РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Правимо питу са јабукама

БАКИН рецепт за питу са јабукама!

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Правимо питу са јабукама

Foto: Bakina kuhinja

Потребно је за тесто:

  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • корица лимуна
  • 70 мл уља
  • 150 гр брашна
  • 50 гр гриза
  • 1 прашак за пециво

За надев:

  • 1 кг мекших јабука
  • мало цимета
  • 100 гр сувог грожђа
  • шећер по жељи за јабуке

Припрема:

Јабуке огулити, па их изрендати, пошећерити и измешати. Оставити да отпусте сок 15 мин, па их ставите у цедиљку да се оцеде.

Додати цимет и суво грожђе. Јаја умутити са шећером додати брашно и гриз са прашком за пециво просејано. Убацити корицу лимуна, уље и све изједначити. Плех 22 цм округли обложити пек папиром, па сипати пола теста и распоредити кашиком, а затим надев јабука.

Прекрити остатком теста и поравнати. Пећи на 200 степени 50 - 60 мин. Пред крај покрити. Посути прах шећером са ванилин шећером Сећи охлађен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем