НАЈЛЕПША И НАЈМЕКША ПОСНА ПРОЈА: Гарантовано бољу нисте јели, а често се послужује и на славским трпезама
ПРОВЕРЕНО најбољи рецепт за домаћу посну проју, са њом нема грешке!
Најлепша проја за посне дане али и за све оне који не конзумирају млечне производе. Бићете одушевљени колико је укусна. Одлична је и за славски мени, можете је сервирати и у мрсној варијанти уз сиреве, пршуту и јогурт. Свакако са њом нема грешке, а уверићете се и зашто.
Мера за све је шоља од 250мл
Потребни састојци:
2 шоље кукурузног жутог брашна
1 шоља белог пшеничног брашна
375 мл обичне воде
125 мл минералне воде
1 кафена кашичица соли
1 кафена кашичица прашка за пециво
180-220 мл уља
Припрема:
У чинију сипати две шоље кукурузног брашна, затим шољу белог пшеничног брашна, мало промешати па додат једну кафену кашичицу соли и једну кафену кашичицу прашка за пециво. Све добро промешати. Затим додати једну чашу обичне воде и 180 мл уља. Сјединити све. Додати 125 мл обичне воде и исто толико киселе воде па смесу поново промешати. Идеално је да смеса не буде прегуста већ малко воденаста, без грудвица.
Користити тепсију промера отприлике 26 цм и мало је поуљити. Сипати смесу и оставити да стоји покривена обичном крпом неких 15 минута. Након тога загрејте рерну на 190 степени. Прекрити пек-папиром (не алуминијумском фолијом) и ставити у рерну. Тако прекривену проју пеците 40-45 минута. Затим скините папир и оставите да се пече док не буде потпуно готова (проверавајте чачкалицом). Кад се испече извадите је из рерне и прекријте крпом. Оставите да се потпуно охлади, а потом исеците.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
САВРШЕН, А ЈЕФТИН ДОРУЧАК ИЗГЛЕДА ОВАКО: Једноставни, брзи и врло укусни уштипци
12. 08. 2023. у 07:00
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)