РЕЦЕПТ ЗА НАЈОМИЉЕНИЈИ СЛАТКИШ СВИХ ШПАНАЦА: Корица је хрскава, а унутрашњост мека, уз чоколаду нико не може да одоли
Уколико нисте до сада пробали ћуросе, обавезно их направите по овом рецепту - одушевићете се! Ћуроси су слатке посластице које можете да пронеђете у сваком ћошку Шпаније! Прави се од једноставног теста које садржи брашно и воду, пржи се у дубоком уљу, најчешће је дугуљастог облика, корица му је хрскава а унутрашњост мека, након пржења се посипа шећером и циметом а затим се умаче у чоколадни сос.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World
Потребно је:
- 250 мл воде
- 150 гр брашна
- 3 јајета
- коцкица маслаца
- шећер, цимет
Припрема:
Сипати воду у шерпу, додати маслац, па кад проври додати брашно и жицом измешати. Кад се мало прохлади додавати једно по једно јаје, мешати да тесто буде глатко без грудвица - пенасто. У шерпу сипати уље да се угреје. Тесто убацити у шприц за тулумбе, ако имате мањи отвор да буду ужи (ја нисам имала), па пржити ћуросе док не порумене. У чинију сипати мало шећера помешаног са прах шећером и додати цимета. Ћуросе уваљати у шећер и служити топле.
(Бакини рецепти)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (1)