ПРОВЕРЕНИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЛАЧИНКЕ ТАНКЕ КАО ПАУЧИНА: Помешајте ова 4 састојка и уживајте
СА овим једноставним старинским рецептом за палачинке и потпуни почетници у кухињи немају разлога за бригу.
Готово да не постоји породица која не воли ову посластицу која се може употпунити са прегршт укусних прилога. Било да је реч о слаткој или сланој верзији палачинки.
Састојци:
3 јаја,
300 г брашна,
500 мл млека или воде,
2 кашике уља, на врх кашичице соли.
Припрема
Сипајте брашно у посуду, па додајте јаја и добро измешајте. Додајте млеко или воду.Затим додајте со и две кашике шећера, па добро једините, тако да смеса буде једнолична и без грудвица. Тесто не треба да буде превише густо, ако је потребно додајте мало киселе воде.
Тесто сипајте кутлачом у тигањ, у ком сте претходно загрејали неколико капи уља. Мало окрећите тигањ како би се смеса равномерно распоредила до ивица. Обрадите пажњу да не сипате превише смесе како би вам палачинке биле што тање.
Кад палачинка почне да се одваја од тигања, време је да је окренете на другу страну. Пеците је тако још око пола минута, па извадите на тањир. Остало вам је још да их нафилујете по жељи - да ли ће бити слатке или слане, сами одучите. Било са кремом, џемом, орасима или старе добре са шећером.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији
28. 09. 2023. у 17:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)