ПРОВЕРЕНИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЛАЧИНКЕ ТАНКЕ КАО ПАУЧИНА: Помешајте ова 4 састојка и уживајте

Татјана Марковић

02. 10. 2023. у 20:00

СА овим једноставним старинским рецептом за палачинке и потпуни почетници у кухињи немају разлога за бригу.

ПРОВЕРЕНИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЛАЧИНКЕ ТАНКЕ КАО ПАУЧИНА: Помешајте ова 4 састојка и уживајте

Фото: А. М.

Готово да не постоји породица која не воли ову посластицу која се може употпунити са прегршт укусних прилога. Било да је реч о слаткој или сланој верзији палачинки.

Састојци:

3 јаја,
300 г брашна,
500 мл млека или воде,
2 кашике уља, на врх кашичице соли.

Припрема

Сипајте брашно у посуду, па додајте јаја и добро измешајте. Додајте млеко или воду.Затим додајте со и две кашике шећера, па добро једините, тако да смеса буде једнолична и без грудвица. Тесто не треба да буде превише густо, ако је потребно додајте мало киселе воде.

Тесто сипајте кутлачом у тигањ, у ком сте претходно загрејали неколико капи уља. Мало окрећите тигањ како би се смеса равномерно распоредила до ивица. Обрадите пажњу да не сипате превише смесе како би вам палачинке биле што тање.

Кад палачинка почне да се одваја од тигања, време је да је окренете на другу страну. Пеците је тако још око пола минута, па извадите на тањир. Остало вам је још да их нафилујете по жељи - да ли ће бити слатке или слане, сами одучите. Било са кремом, џемом, орасима или старе добре са шећером.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Ситуација је више него критична, убијају нам људе

ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"

НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.

25. 10. 2025. у 19:17

Коментари (0)

ПИТА СА ШУНКОМ, СИРОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Тајна њеног савршеног укуса и невероватне сочности крије се у посебном преливу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)