ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ: Посне галете враћају у дане детињства

Novosti online

29. 11. 2023. у 14:46

ЗА овај вафл потребан вам је апарат за прављење галета.

ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ: Посне галете враћају у дане детињства

Фото Printskrin Youtube

Овај неодољиви и преукусан слаткиш познат је и под именом бакин колач. Можете галете да премажете медом, шећером, ванилин шећером, џемом. Подједнако су укусне и као посне и као мрсне.

Ми вам доносимо рецепт за посне галете.

Потребно:

* 500 гр брашна
* 150 гр шећера
* 2 кашике прашка за пециво
* 1 кашичица соли
* 3 кашике уље
* 1/2 л сојиног млека
* 100 мл киселе воде
* уље или маргарин за подмазивање

Припрема

У посуду сипајте уље, сојино млеко и минералну воду и измешајте све да се смеса добро сједини. Затим сипајте тесто у подмазан апарат / пекач за галете и пеците на уобичајен начин.

(Трпеза)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВЛАХОВИЋ ПОКАЗУЈЕ СВОЈУ КЛАСУ: Српског аса ни то што мечеве креће са клупе не спречава да тресе мреже противника