ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана

Novosti online

02. 12. 2023. у 12:00

КАДА су сви у кући болесни, а лекови не помажу, сетила сам се рецепта за домаћу супу

ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана

Фото Shutterstock

Домаћа супа од пилетине и шупљих костију је пуна колагена и корисних супстанци који опорављају цело тело.

Потребно је:

* 2 литра воде
* 2 пилећа батака или 1 пилећа леђа
* 1 шупља телећа коска
* 3 средње шаргарепе
* 3 средња пашканата
* 1 главица црног лука
* мало свежег листа першуна
* мало тестенине за супу
* со и бибер

Припрема:

Црни лук мало препржите на плотни од шпорета. Затим у лонац налијте воду, па ставите шупљу коску, мало ловоровог листа и лук. Кувајте најмање сат времена. После извадите коску и ловор, а у воду додајте пилетину па кувајте још 45 минута. Затим извадите пилетину и очистите је од костију.

Месо вратите у супу, па додајте изрендану шаргарепу и пашканат и изгњечен лук, као и со и бибер.

Додајте пуну шаку свежег першуна. Кувајте још 20 минута па склоните са рингле. Послужите топло.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА